TRUE SIZE FASHION

Ulla Popken är Europas ledande varumärke för Plus Size-kläder. Som alla framstående varumärken vill vi vara tydliga och lätta att förstå för våra kunder. Därför har vi historiskt sett allitd jobbat med termen Plus Size Fashion.
Vi anser att man genom att kalla vissa storlekar "normala storlekar" antyder att större storlekar är onormala, eller ovanligt stora. Detta är inte bara ett väldigt förlegat sätt att se på saken, utan faktiskt även felaktigt. I Tyskland är strax över 50% av alla kvinnor överviktiga eller obesita. (Källa Statista: Fördelning av klädstorlekar för kvinnor i Tyskland)
Vissa kanske tycker att det är en liten sak att hänga upp sig på, men det är ofta små förändringar som leder till att folk tänker till, vilket kan leda till större förändringar i framtiden.
Vi på Ulla Popken har bestämt oss för att tänka framåt och kommer från och med april att ifrågasätta begreppet Plus Size Fashion. I framtiden kommer vi istället att använda ett begrepp som suddar ut gränserna mellan normalt och onormalt, något vi vill att vårt varumärke ska stå för i framtiden:
TRUE SIZE FASHION
True Size Campaign Banner

STÖD KAMPANJEN

Vill du vara med och stötta kampanjen? Så här enkelt gör du det: dela bilder på dina sociala kanaler där du gör ett kors med fingrarna, som i exemplen. Detta är uttrycket som kännetecknar kampanjen.