Tips för att välja bh

Rätt bh kommer bidra till ökad komfort i vardagen och även avlastning för din rygg. Vårt mål är att hjälpa dig hitta den perfekta bh:n för just dina behov och användningstillfälle. I vår bh-guide får du lära dig allt om olika typer av bh:s; såsom bygel-bh:s, avlastningsbh:s och sportbh:s till exempel.
Att välja rätt bh är inte bara en fråga om att hitta vad du tycker är fint, det är så mycket mer.

Avlastningsbh

En avlastningsbh som är särskilt lämplig för en stor byst. Skärningen omsluter bröstet helt. Den tunga bysten stöds optimalt, både på sidorna och framtill. Modellen har ett brett, mjukt underbröstband och vadderade axelband. På så sätt får den tunga bysten bekvämt stöd utan att BH:n orsakar obehagliga tryckpunkter. En extra bred rygg avlastar ryggen.
Se alla olika modeller här

Bygel-bh med vadderade kupor

En bygel-bh är särskilt lämplig för dig som behöver lite stöd under bysten. Brösten får stöd genom byglarna under brösten och de mjuka, formade och vadderade kuporna som lyfter och formar brösten. Dekolletaget framhävs försiktigt. För att få en extra anpassningsbar bh rekommenderar vi en modell med spacer-kupor.
Se alla olika modeller här

Bygel-bh

Den klassiska bygel-bh:n utan vadderade kupor ger stöd åt brösten och lyfter dem diskret utan att forma dekolletaget. Denna bh är särskilt lämplig för bröst som har ett naturligt stöd i sig själva samt för alla som inte gillar vadderade kupor. Ofta kombineras bh:n med exempelivs spets, broderier eller andra accessoarer. Denna bh passar bra under en t-shirt om den är relativt slät.
Se alla olika modeller här

Bustier

Bustiern är din bh för varje dag (och natt). Det är en lätt bh som har blivit en omåttligt populär modell. Den lyfter inte brösten men likt avlastningsbh:n omsluter den brösten och ger därmed en väldigt bekväm upplevelse. Den finns i olika modeller; antingen med knäppe framtill eller som slip-on. Många som tycker att avlastningsbh:n blir för komapkt köper hellre en superskön bustier.
Se alla olika modeller här

Soft-bh (Mikrofiber-bh)

Soft-bh:n eller mikrofiberbh:n har formade kupor och breda, oftast vadderade axelband. Den har ett optimalt stöd och är särskilt bekväm och mjuk mot huden. Den passar bra under en t-shirt på grund av de formade kuporna och då den är helt utan sömmar. Den är tillverkad av bomull eller mikrofiber. Den finns i många olika färger och mönster.
Se alla olika modeller här

Triangel-bh

En bh utan bygel som finns både med och utan vadderade kupor. Det är den perfekt bh:n för dig som vill få till den där naturliga looken coh komforten med en bh. Denna bh föredras ofta av kvinnor som har mindre bröst. Triangelbh:n finns i många modeller med eller utan spets, i mikrokrofiber eller bomull.
Se alla olika modeller här

Multiway-bh

Denna bh erbjuder många olika passformer tack vare sin speciella skärning och funktionella egenskaper. Den kan användas både som halterneck, med korsade band bak eller med enast ett axelband till exempel vilket gör den till en utmärkt följeslagare till klänningar och toppar med annorlunda eller djupa urringningar. Ofta kommer de med genomskinliga band för ännu mer variation. De sömlöst formade kuporna omsluter brösten och lyfter och formar dekolletaget. Det finns även modeller som kan bäras som axelbandslösa bh:ar eftersom de är förstärkta under bysten med ett eller flera silikonband för extra support.
Se alla olika modeller här

High-apex bh

High-apex bh:n innebär att kuporna går högt upp och möter axelbanden högre än på klassisk modell. Detta ger både hög komfort och ett skönt stöd för bysten och kan också fint förhöja dekolletaget. De breda banden löper sömlöst in i kupan och ger plats för storslagna dekorationer av vacker spets, men det finns även enklare modeller. Genom sin unika skärning och integrerade bygel ger bh:n en lätt lyft och formar fint både större och mindre bröst. Den eleganta och funktionella modellen är det perfekta valet för kvinnor som vill känna sig både stilfulla och bekväma på samma gång.
Se alla olika modeller här

Minimizer-bh

En minimizer-bh är till för att skapa en visuell förminskning av brösten. Kuporna omsluter bröstet helt och genom den bredare ytan i mitten pressas brösten något utåt vilket ger ett minimerande intryck. Det breda axelbanden och det breda bandet under brösten ger ett optimalt stöd och fördelar vikten av en stor byst på ett optimalt sätt utan att skära in i huden. Ryggen är extra bred för maximal avlastning.
Se alla olika modeller här

Sport-bh

Materialen är till för att absorbera svett och torka snabbt. Genom sin komprimerande effekt på brösten ger sport bh:n fullt stöd och support vid träning samtidigt som materialet andas. Breda band håller brösten på plats och fördelar vikten på ett effektivt sätt. Den är lätt att ta på genom knäppning i ryggen, framtill eller båda delar.
Se alla olika modeller här

Balconett

En balconett bh formar genom sin skärning en djup urringning och ett fyllig, vackert byst. Den är en sexig men diskret bh. Den har inbyggda byglar och oftast halt vadderade kupor som stöder brösten underifrån och ger dem ett lyft.
Se alla olika modeller här

Amningsbh

Amningsbh:n ger ett bra stöd och en skön komfort under amningstiden. De modeller som har kupor är oftast sömlösa och kan enkelt öppnas med hjälp av amningsclipsen. Axelbanden är fasta så att de inte glider ner när kupan öppnas. Vissa modeller har byglar för extra stöd. Det finns även bustiermodeller som genom sin slip-on-form möjliggör enkel på- och avtagning samt är tillverkade av ekologisk bomull. På grund av den låga elastanhalten och den speciella formen på kuporna, anpassar sig bh:n till förändringarna i kroppsformen.
Se alla olika modeller här