Hållbarhet

Hållbarhet
Lär dig mer om vår syn på ansvarfullt mode
Woman with sweat jacket standing on an footbridge
Hand holds potting soil with sprout
Lettering on white background

Vårt ansvar

Som familjeföretag är ansvarsfullt företagande en del av vårt DNA - våra åtgärder följer en långsiktig strategi som kännetecknas av rättvisa och hållbarhet. Som ett globalt modeföretag känner vi ett stort ansvar gentemot våra anställda, er konsumenter, våra producenter, partners och samhället i stort.
Cotton

Mer hållbara material

Mode av högsta kvalitet innebär inte bara fina snitt och skicklig design, utan även transparens och ansvarstagande i tillverkningsprocessen. Därför vill vi stadigt öka andelen av våra produkter som tillverkas av mer hållbara material. I detta syfte förlitar vi oss uteslutande på välrenommerade textilmärken för att på ett så öppet och trovärdigt sätt som möjligt kunna visa vilka kriterier våra kläder uppfyller. Etiketterna säger inte att en certifierad T-shirt är bättre än en annan - de säger bara att den här T-shirten har tillverkats av ett visst material på det här sättet.
Cotton
Våra produkter är tillverkade av certifierade material som är ekologiskt odlade
GOTS-Logo
GOTS-Logo

GOTS (Global Organic Textile Standard)

Syftet med standarden är att ställa strikta krav på miljömässiga och sociala förhållanden vid textil- och klädproduktion. I tillägg till kraven på att produkterna produceras av ekologiska råvaror längs hela den textila leveranskedjan.
Produkter med GOTS-certifikat innehåller minst 70% ekologiskt odlade material, t.ex. ekologisk bomull eller ekologiskt linne. Den exakta procentandelen certifierade ekologiska material hittar du på produktens etikett.
Du hittar mer information här: https://global-standard.org/
Källa: Siegelklarheit
OCS-100 Logo

OCS (Organic Content Standard)

Organic Content Standard (OCS) är en internationell frivillig standard som ställer krav på certifierade ekologiskt producerade råvaror och efterlevnad genom hela leveranskedjan. Syftet med OCS är att öka den ekologiska jordbruksproduktionen.
Logotypen OCS 100 används på produkter som innehåller 95% eller mer ekologiskt material. OCS Blended - används för produkter som innehåller minst 5% ekologiskt material. Den exakta procentandelen certifierade ekologiska material hittar du på produktens etikett.
OCS-100 Logo
Vår märkning av produkter som innehåller återvunnet material
RCS-100 Logo
RCS-100 Logo

RCS (Recycled Claim Standard)

RCS syftar till att öka mängden återvunnet material i en produkt. Standarden gör det möjligt för företag att registrera den exakta mängden återvunnet material i en produkt och spåra den genom produktionskedjan.
Logotypen RCS 100 används för produkter som innehåller 95% eller mer återvunnet material. RCS Blended används för produkter som innehåller minst 5% återvunnet material. Den exakta procentandelen återvunnet material hittar du på produktens etikett.
GRS-Logo

GRS (Global Recycled Standard)

GRS syftar till att öka andelen återvunnet material i en produkt. Standarden gör det möjligt för företag att registrera den exakta mängden återvunnet material i en produkt och spåra den genom hela produktionskedjan. GRS innehåller också krav på de tillsatser som används i GRS-produkter samt riktlinjer för företagens miljöpolicies och företagens sociala ansvarstaganden.
Produkter som bär detta certifikat innehåller minst 50% återvunnet material, t.ex. återvunnen polyester. Den exakta procentandelen certifierade ekologiska material hittar du på produktens etikett.
Källa: Siegelklarheit
GRS-Logo
Vårt certifikat för miljövänlig och socialt ansvarsfull produktion
OEKO TEX Made in Green Logo
OEKO TEX Made in Green Logo

MADE IN GREEN

MADE IN GREEN by OEKO-TEX®" är en spårbar produktstämpel för alla typer av textilier och skinnprodukter som har producerats i miljövänliga fabriker och på säkra och socialt ansvarsfulla arbetsplatser. Dessutom ger MADE IN GREEN-sigillet konsumenterna en garanti på att textil- eller läderprodukten är tillverkad av material som har testats för att undvika skadliga ämnen.
Källa: Siegelklarheit
Våra produktionsstandarder
amfori Logo
Vi vill att sociala normer ska uppfyllas vid tillverkningen av våra plagg. Därför är vi medlemmar i amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI) och kräver också att våra leverantörer uppfyller amfori BSCI-standarderna och därmed blir granskade.
Amfori BSCI är en internationell organisation av över 2 400 detaljhandlare, importörer och varumärken med målet att stärka arbetsvillkoren och de mänskliga rättigheterna i globala leveranskedjor. Oberoende sociala undersökningar från Amfori BSCI kombinerat med ett brett utbud av utbildningar ger möjlighet att se till att standarderna uppfylls på produktionsanläggningarna och att man ständigt har möjlighet att förbättra sig.
För mer information, besök www.amfori.org
amfori Logo
Popken Fashion Group är en Ecocert Greenlife-certifierad säljare av GOTS-, OCS, GRS- och RCS-certifierade varor (certifieringsnummer 152026). www.ecocert.com
För mer information är du välkommen att besöka "Siegelklarheit´s" hemsida - ett initiativ från den federala regeringen i Tyskland för att hjälpa konsumenterna att bättre förstå olika typer av certifieringar inom hållbarhet. www.siegelklarheit.de